Pentru dirijarea procesului de productie la aceasta specie, trebuie avut in vedere ca raportul intre sexe sa fie raportat 1 mascul la 2-3 femele.
O data cu domesticirea prepelitei, facultatea de a cloci a acesteia dispare si astfel necesita pentru incubatie folosirea altor pasari sau utilizarea incubatoarelor.
De exemplu, folosirea gainilor pitice sau a porumbeilor nu permite incubarea unui numar foarte mare de oua.
In acest sens, este preferabil a se utiliza incubatia artificiala.
Pentru aceasta operatiune este nevoie a se respecta anumite conditii:
-ouale pentru clocit trebuie sa aiba o vechime de cel mult 7 zile
-ouale trebuie sa aiba o greutate individuala de minim 12g
-sa prezinte o pigmentatie maronie bine distribuita pe suprafata cojii
-ouale anormale nu se folosesc (oua mici, oua mari, oua cu coaja alba, oua fara coaja)
-ouale trebuiesc curatate
-se elimina ouale sparte sau crapate, chiar daca aceste fisuri sunt minuscule
-inainte de incubare, ouale trebuie pastrate intr-un spatiu semiobscur, la o temperatura de 10-15 grade Celsius, in ambalaje speciale tip cofrag, intorcandu-se periodic.
Durata incubatiei este de 16-17 zile dar poate intarzia 1-2 zile.
Temperatura trebuie mentinuta intre 37,5-39 grade Celsius si o umiditate intre 50-70%.
In primele 2 zile si in ultimile 2 zile ale incubatiei ouale nu se mai intorc.
In ultimile 2 zile umiditatea trebuie ridicata spre 90%.
Pentru a ajuta puisorii sa iasa din oua este bine sa stropiti ouale cu apa calduta, putand utiliza un flacon de spalat geamurile.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.